Skip to content

Over

Ik ben Petra Holla.

Ik ben een echt mensen mens, altijd al geweest. Vroeger had ik mijn eigen schoonheidssalon, maar de laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in coaching, reiki en de psychologie van Jung. Ik wilde namelijk weten wat mensen bezighield en ze verder helpen op hun levenspad. Na de HBO opleiding zinsgevingstherapeut, met als extra verdieping rouw en stervensbegeleiding, heb ik mij ingezet voor Hospice Almere. Hier werkte ik onder andere als vrijwilliger en coördinator. Doordat er tijdens de opleiding veel aandacht werd besteed aan gesprekstechnieken ontstonden er buiten de academie ook mooie momenten. Zoals in de hospice met cliënten, vrijwilligers en familie waarmee ik steeds meer ‘diepte’ kon ervaren. Soms begon het met een stukje voorlezen uit de Bijbel of het bekijken van een foto waarna een gesprek volgde. Een gesprek waarin gevoel en ervaringen werden gedeeld en getoond werden. Mensen nemen je dan in vertrouwen. Dat gaf mij veel energie en een gevoel van dankbaarheid.

Mijn laatst gevolgde studie is wandelcoaching; een studie die een goede basis heeft gelegd voor mijn eigen bedrijf in coaching.

Wat ik belangrijk vind is mensen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en het in balans brengen van henzelf. Een ieder bezit vanuit zichzelf hulpbronnen om de antwoorden en mogelijke oplossingen op de uitdagingen die we tegen komen in dit leven te besturen om zo een gezonde balans te ervaren tussen privé, gezondheid en werk. Als wandelcoach haal ik voldoening uit het samen opstellen van haalbare doelen om die dan in kleine stapjes samen te behalen. Soms gaat dit gepaard met intieme en mooie gesprekken tijdens een wandeling om vervolgens vanuit de diepte samen omhoog te klimmen en de top te bereiken. Wanneer dit gebeurt ben ik trots! Ik ga dan met een bijzonder gevoel naar huis.

Ik hoop nog vele mensen te mogen begeleiden op hun levenspad. Heb jij ook hulp nodig? Neem gerust contact met mij op.

Over