Asverstrooiing

Stap voor stap afscheid nemen van een dierbare

Het verliezen van een dierbare kan een intensieve periode zijn. Men neemt stap voor stap afscheid. Daarbij kan het terug geven aan de natuur een bijzondere afronding worden.

TOLAD:  Totem Of Life And Death

De TOLAD is een soort wandelstaf waarmee men tijdens een laatste wandeling stap voor stap de as van een dierbare respectvol kan verstrooien in het gebied waar de overledene graag kwam of dat veel betekent voor de familie. Tijdens de wandeling kan de TOLAD van hand tot hand gaan. Naarmate deze lichter wordt kunnen ook kinderen met deze wandelstaf lopen, zij noemen dit vaak stempelen.

Dotje dag 1

Dotje dag 1

Dotje dag 5

Dotje dag 5

Als u gaat wandelen met de TOLAD is er sprake van incidentele asvertrooiing. Hiervoor is toestemming nodig van de eigenaar van het gebied waarin u wilt wandelen. Deze toestemming wordt geregeld middels een TOLAD verstrooicertificaat welke bij de aanvraag van de TOLAD voor u wordt geregeld.

TOLAD wandeling

Tijdens een persoonlijk wensen gesprek verneem ik graag uw wensen voor deze verstrooiingswandeling. Zoals in welk gebied, dag en tijdstip u de as van uw dierbare wilt verstrooien. Tevens wordt de toestemmingsaanvraag voor u geregeld. Na afloop ontvangt u het TOLAD verstrooiingscertificaat.

Kosten € 195,00 (inclusief TOLAD naar keuze).

Er wordt een termijn van 2 maanden voor de aanvraag gehanteerd.

Klik hier voor de TOLAD Boswandeling film

AAdotjetransparent

De TOLAD is ook los te bestellen voor € 129,00 per stuk

TOLAD Black Marble

TOLAD Black Marble

TOLAD Brown Oak

TOLAD Brown Oak

TOLAD Green Nature

TOLAD Green Nature

  • Gea

    Met die TOLAD zijn we vervolgens langs het bospad gelopen, telkens een bergje as achterlatend in het groen. Je kon de staf overnemen van elkaar, zodat iedereen erbij betrokken was. De achterkleinkinderen noemden het ‘stempelen’. Het ritueel was bijzonder helend voor de hele familie, met groot respect en dankbaarheid voor de (over)(groot)ouders, aan wie we ons bestaan te danken hebben.
  • Wilma H.

    Alleen met Petra heb ik de as van mijn man met de TOLAD al wandelend in het bos gestempeld. Dankzij de ervaring van Petra als wandelcoach was het voor mij tevens een stukje verwerking. Zo fijn om met iemand je gevoelens te delen, zonder oordeel, puur in aandacht. Zo waardevol!! Dank je Peet.
  • Coby H.

    Als het maar even kon gingen mijn man en ik naar het strand en de duinen. Nog een laatste wandeling met hem. Het voelde als een cadeautje. Mijn dochters en ik hebben samen onze laatste gezamenlijke wandeling gemaakt door de duinen. We hebben gelachen, we hebben gehuild, maar vooral, we waren samen.