Tarot

Tarot consult :
Duurt ongeveer 1½ uur incl. cd opname € 30,00

Tarot cursussen:
De opzet van de cursus is om elke kaart aan een kort onderzoek te onderwerpen en je zo een beeld te vormen van de kaart. Is dit beeld duidelijk dan heb je houvast en kunnen we de kennis uitgaan breiden en verdiepen.

In de cursus wordt gewerkt met de Rider Waite tarot omdat deze het meest gebruikt wordt. Voor elke kaart afzonderlijk kijken we naar de symboliek, zodat de samenhang tussen symboliek en betekenis duidelijk gaat worden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van de numerologische betekenissen van de getallen. De beste methode blijft toch om de tarot te leren kennen door er veel mee te werken. Daarbij ben ik van mening dat symbolen energetische betekenisdragers zijn die resoneren met ons onbewuste en bewuste en dat de betekenis van een kaart voor een groot deel van de afgebeelde symboliek afhangt. En zoals de betekenis van een symbool zich niet in één zin laat begrijpen, zo is het ook met de betekenis van de kaarten.

De cursus is zo opgezet dat iedereen zonder veel leerwerk de globale betekenissen van de kaarten zal kunnen onthouden. Bovendien wordt het door de kapstok die je hebt gecreëerd steeds gemakkelijker om andere mogelijke betekenissen op te slaan in je geheugen.

Tarot is een instrument waarbij je de beelden van de kaarten vertaald naar de situatie waarin je jezelf bevindt. De kaarten vertellen over de veranderingen waar je mee te maken hebt en hoe je daar mee omgaat. Tarot is een persoonlijk instrument. Waar de meeste mensen echter over “struikelen”, is om de verschillende Tarotkaarten met elkaar te combineren en De kaarten die in een legging bij elkaar komen te liggen in wisselwerking met elkaar te interpreteren.

Daarbij krijgen Astrologie en Numerologie ruim de aandacht in de lessen.

Nieuw: Privé Cursus!

De Cursus Tarot en Astrologie zijn ook te volgen in privé lessen

De lessen kosten 25,00 per uur

OPBOUW VAN DE CURSUS

De A-cursus is de Grote Arcana kaarten. 12 lessen € 180,00
De B-cursus is de Kleine Arcana kaarten. 16 lessen € 240,00.
De B-cursus kan alleen gevolgd worden na de A-cursus.
Tijdens de lessen gaan we oefenen met leggingen. Tevens krijgt u ook huiswerk die we in de lessen bespreken. De lessen zijn elke 2 weken en duren ongeveer 2 uur. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De cursus wordt zowel overdag als ’s avonds gegeven. Bij aanmelding graag uw voorkeur opgeven. Het inschrijfgeld is voor beide cursussen € 20,00. Deze wordt in mindering gebracht op het cursusbedrag. Het Rider Waite deck dient u zelf aan te schaffen en op alle lessen mee te nemen.

OSHO TAROT.

Voor mij is het Rider Waite deck het tarot van de aarde, het in de materie zetten. Het Osho deck is voor mij het tarot van de ziel, het in je bewustzijn zetten.

Deze cursus wordt net zo opgebouwd als de Rider Waite cursussen. (zie hierboven). Osho heeft vaak gezegd dat meditatie op zich geen doel is, het is een middel om totaal in het hier en nu aanwezig te zijn. Totaal aandachtig, totaal aanwezig. Denk niet te snel dat je al heel vaak totaal aandachtig en aanwezig bent, want totale aandachtige aanwezigheid is niet zomaar geconcentreerd ergens op gericht zijn. Het is een één-zijn met waar je op gericht bent. En wanneer je dat eenmaal door hebt, kom je erachter dat op die momenten van één-zijn dat wat je ‘ik’ noemt er niet is. Mede door de symboliek van deze kaarten te bestuderen kom je er achter hoe je in het nu leef of staat. Tijdens de lessen gaan we ook oefenen met leggingen. Tevens krijgt u ook huiswerk die we in de lessen bespreken.

De cursus bestaat uit 18 lessen en kost € 260,00.
De lessen worden 1 maal in de twee weken gegeven en beginnen in september.
De lessen duren incl. korte pauze 2 uur.
De groep bestaat uit maximaal 6 personen.
De cursus wordt zowel overdag als ’s avonds gegeven. Bij aanmelding graag uw voorkeur opgeven.
Kennis van Rider Waite deck is handig geen must. We gaan deze namelijk combineren met het Osho deck.

Zelf mee te nemen;
Rider Waite deck.
Osho Zen deck (dit is deck en dun boekje) ISBN 978-0752-216386
Handig is het boek Osho zen tarot handboek ISBN 978-90-5980-043-4
Pen en papier.