Stervensbegeleiding

Door mijn ervaring in het Hospice weet ik hoe belangrijk een luisterend oor is. Ik besef steeds meer dat dood en geboorte bij elkaar horen. Bij de geboorte help je het nieuwe individu op zijn zoektocht naar zijn plek hier op aarde. Bij het sterven help je de individu die overgaat naar de andere wereld op zijn zoektocht naar zijn plek om over te gaan. Bij vasthouden hoort loslaten.

Een ieder heeft daarin zijn eigen stervensproces en speelt rouw een heel belangrijke rol in het overgaan naar de andere wereld. Soms is het moeilijk om bij je eigen antwoorden en betekenisgeving te komen. Je loopt misschien vast in de levensvragen die je hebt of durft deze niet goed in je directe omgeving te uiten. Dan is het fijn om een luisterend oor te hebben, zodat jij in jouw eigen bewustwordingsproces kan blijven.

Samen met jou ga ik het pad bewandelen. We gaan onderzoeken wat jou positieve en negatieve gevoelens geeft. We gaan kijken wat nog zinvol is voor jou in dit leven. Welke verlangens, vragen en processen je nog aan wilt gaan. Dat kan zwaar en pijnlijk zijn, er kunnen heftige emoties loskomen. Wie weet kunnen we de eventuele losse eindjes met elkaar verbinden. Door er te zijn voor de ander, hoop ik de angst en eenzaamheid dragelijker te maken. Zo komt er rust, balans en energie vrij, waardoor je jouw eigen pad kan blijven bewandelen.

Stervensbegeleiding is altijd maatwerk. Een ziekteproces laat zich niet plannen. Op een flexibele manier wordt de begeleiding aangepast aan de veranderende omstandigheden en behoeften (zowel qua vorm, inhoud, duur, frequentie en plaats).

Als je meer wilt weten over stervensbegeleiding of nader kennis wilt maken dan kun je contact met mij op (laten) nemen. Het is mogelijk om vrijblijvend kennis te maken. Als je het gevoel hebt dat ik de juiste persoon ben om je in dit proces te ondersteunen, dan wil ik dat graag mogelijk maken.

Behandeling alleen mogelijk op afspraak.
Tevens ambulant afspraken mogelijk in Almere.
Intake gesprek € 65,00 1½ uur.
Vervolg afspraak € 40,00 per 1½ uur.
Ambulante afspraken buiten Almere extra vergoeding € 0,19 per kilometer.